لاتاری گرین کارت ارزان ترین راه مهاجرت به آمریکاست.برنامه قرعه کشی روادید مهاجرت (لاتاری گرین کارت) که توسط کنگره مورد تصویب قرار گرفته است، به صورت سالیانه توسط وزارت خارجه آمریکا و تحت بند 203(c) قانون مهاجرت و تابعیت (INA) اجرا می گردد. قسمت 131 قانون مهاجرت 1990 (Pub. L. 101-649) که به INA 203 افزوده شده است، برای مهاجرینی می باشد که "مهاجرین گونا گون" نامیده می شوند. بند 203(c) INA امکان اعطای سالیانه حداکثر 55,000 روادید گونه گون (لاتاری گرین کارت) به اشخاصی از کشورهایی با نرخ مهاجرت پایین به ایالات متحده را فراهم می کند.

برنامه سالیانه قرعه کشی DV امکان دریافت روادید مهاجرت (لاتاری گرین کارت) را برای اشخاصی فراهم می کند که واجد شرایط ساده و در عین حال صریح و مشخصی باشند. منتخبان دریافت روادید (لاتاری گرین کارت) بر اساس یک قرعه کشی شانسی توسط کامپیوتر انتخاب می شوند. این روادیدها در 6 منطقه جغرافیایی توزیع می گردند، بطوریکه مناطقی که دارای نرخ مهاجرت پایین تری به ایالات متحده هستند، روادیدهای بیشتری دریافت نموده و اتباع کشورهایی که طی پنج سال گذشته بیش از 50,000 مهاجر به ایالات متحده اعزام داشته اند، نمی توانند این روادید را دریافت کنند. در هر سال، هر کشور در یکی از این مناطق شش گانه نمی تواند بیش از 7 درصد از روادیدهای گونه گون (لاتاری گرین کارت) موجود را دریافت کند.

اتباع کشورهای زیر واجد شرایط ثبت نام در DV-2009 نمی باشند، زیرا طی پنج سال گذشته بیش از 50,000 مهاجر به ایالات متحده آمریکا فرستاده اند.

برزیل، کانادا، چین (متولدین سرزمین اصلی)، کلمبیا، جمهوری دومینیکن، اکوادور، ال سالوادور، گواتمالا، هائیتی، هندوستان، جاماییکا، مکزیک، پاکستان، فیلیپین، پرو، لهستان، روسیه، کره جنوبی، بریتانیا (به غیر از ایرلند شمالی) و مناطق تحت قیمومیت آن و ویتنام. افرادی که در هنگ کنگ SAR، ماکائو SAR و تایوان متولد شده اند، می توانند این روادید را دریافت کنند.

خوشبختانه اتباع ایرانی واجد شرایط هستند و به دلیل نرخ پائین مهاجر به آمریکا، در سالیان اخیر از شانس بالائی برخوردار بوده اند. وزارت خارجه آمریکا از سال 2005 به منظور افزایش کارآمدی و امنیت پروسه اعطای روادید گونه گون (لاتاری گرین کارت)، سیستم ثبت نام الکترونیکی را اجرا نمود. وزارت خارجه برای شناسایی کسانی که برای مهاجرت غیرقانونی تقلب نموده و یا چندین بار ثبت نام می کنند، از تکنولوژی خاص و سایر ابزار وسایل استفاده می کند.

شرکت در قرعه کشی شرط سنی ندارد ولی شرط اول آن غیر مستقیم نوعی محدودیت سنی را ایجاد می کند.برای شرکت در قرعه کشی باید یکی از دو شرط زیر را داشته باشید:

1.دیپلم دبیرستان(در ایران باید پیش دانشگاهی را هم گذرانده باشد)

2.دو سال سال سابقه کاری که نیاز به آموزش داشته باشد.

مواردی که در فرم ثبت نام از شما خواسته می شود پر کنید عبارتند از:

1.نام و نام خانوادگی

2.تاریخ تولد به میلادی

3.جنسیت

4.کشور تولد

5.شهر تولد

6.آدرس

7.تحصیلات

8.وضعیت تاهل و تعداد فرزندان

9.عکس دیجیتالی طبیعی و بدون روتوش

به نظر شخصی من سختترین قسمت ثبت نام تهیه عکس مناسب با مشخصات خواسته شده است.در خیلی از مواقع یا عکس از نظر کیفیت و طبیعی بودن با مشخصات خواسته شده سازگار نیست یا هنگام برش عکس در اندازه خواسته شده با نمونه عکسی که به صورت شماتیک است سازگاری ندارد مثلا اندازه فاصله بالاترین نقطه مو تا چانه در عکس یا اندازه فاصله چشمها تا ته عکس.

شرکت در قرعه کشی رایگان است و هر ساله از 11 مهر شروع شده تا 10 آذر به مدت 2 ماه در سایت رسمی و دولتی لاتاری ثبت نام می شود.

سایت رسمی لاتاری:  www.dvlottery.state.gov

افراد متاهل 2 برابر دیگدان شانس دارند.چون زن و مرد هرکدام می توانند جداگاته ثبت نام کنندوالبته هر کدان باید مشخصات همسر و فرزندان زبر 21 سال مجردشان را نیز باید در فرم خود پر کنند.

بعد از ثبت نام به افراد یک کد پیگیری داده می شود که بعد از انجام قرعه کشی می توانند در سایت برنده شدن یا نشدن خود را چک کنند.در صورت برنده شدن نامه ای به برندگان ارسال می شود که بقیه مراحل در آن نامه توضیح داده می شود.

لازم به ذکر است که با اینکه گفته می شود لاتاری کاملا شانسی است و هیچ چیز در آن دخالت ندارد ولی تعدادی از برندگان و وکیلان مهاجرت ادعا کرده اند هر چه مدرک تحصیلی بالاتر باشد احتمال برنده شدن بیشتر است،یعنی این قضیه به نوعی در قرعه دخالت داده می شود.البته آمار تحصیلات برندگان نیز این مطلب را تائید می کند.

نوشته شده در تاریخ دوشنبه 30 آذر 1388    | توسط: بهنام    | طبقه بندی: راههای مهاجرت به آمریکا،     | نظرات()